presentació

Presentació de “José Antonio”, de Joan Maria Thomàs

El dia 10 de maig a les 20h, vam presentar al pati de l’IEV l’última obra de l’historiador Joan Maria Thomàs, José Antonio. Es tracta d’una obra que estudia la figura de José Antonio Primo de Rivera i analitza fins a quin punt el mite que el franquisme va erigir al voltant de la seva figura és encertat o no.

Es tracta d’una presentació que, no ens enganyem, ens feia una mica de por, ja que el tema segueix essent delicat. De tota manera, en Joan Maria ho va exposar molt bé: ningú se sorprèn de què s’estudiïn els protagonistes del nazisme alemany, cal fer-ho, però en canvi, aquí encara ens posem les mans al cap quan parlem dels franquistes. És hora de trencar tabús, de desdibuixar mites i de donar llum a la realitat.

Una presentació molt amena, amb el carisme de’n Joan Maria Thomàs omplint el pati de dalt a baix. En aquesta ocasió hem de donar les gràcies també a l’Institut d’Estudis Vallencs, que es va engrescar amb la nostra proposta i va decidir incloure l’acte dins el cicle d’activitats La Parra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més info

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca